WAAROM KINDERYOGA?

Tegenwoordig leven we in een snelle, steeds drukkere maatschappij vol ‘prikkels’, eisen we veel van onszelf en soms ook (onbewust) van onze kinderen. Onze kinderen weten niet beter dan dat er dag & nacht ‘vermaak’ is door de digitalisering en dat je te allen tijde ‘bereikbaar’ moet of kunt zijn. Kinderen kunnen door het beoefenen van yoga leren omgaan met de prikkels van buiten af. Yoga kan een verrijking zijn voor de ontwikkeling van het kind.

Kinderen en ouders/verzorgers wil ik graag leren om in verbinding te staan met je lichaam & geest, en dat contact tijdens ouder-kindyoga een fijn één-op-één-moment kan zijn voor jou en je kind.

Door Hatha yoga te beoefenen kun je leren surfen op de golven van het leven. Je hoeft niet altijd je best te doen, je mag ook ontspannen. Het kan je leren hoe om te gaan met spanning en hoe je kunt leren luisteren naar je lichaam. De houdingen kunnen het lichaam soepel en sterk maken. In de houdingen wordt er geoefend met de ademhaling, coördinatie, stabiliteit, evenwicht en concentratie. Verder leren de (jonge) kinderen op een speelse wijze om positief te denken door het gebruik van positieve affirmaties in de meditaties.

Marabou Yoga heeft een holistische visie, gebaseerd op het idee/de notie dat kinderen hun jeugdige eerbied en hun verwondering kunnen blijven houden. Waar het bij yoga om gaat, is het recht van het kind om zich vanuit zichzelf te mogen ontwikkelen, vanuit het bewustzijn wie hij of zij is. Dat elk kind een eigen individu is en er mag zijn, dat je goed bent zoals je bent!

“ Every child is a different kind of flower, and all together, it makes this world a beautiful garden”
Waarom Kinderyoga?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor het laatste nieuws!